Beton Ciré is een decoratieve pleister geschikt voor wanden, vloeren, trappen en meubels voor zowel binnen als buiten. De pleister wordt eerst gewreven en daarna gewaxt. Door de wrijvende techniek en het polijsten van de betonoppervlakte, ontstaat er een unieke uitstraling. 

Beton Ciré kan op vrijwel elke ondergrond toegepast worden:

– Gips
– Hout
– Steen
– Plastic

De pleister is een cementgebonden stucsoort die de Grieken en Romeinen al vele eeuwen geleden gebruikte. Hiermee werd de basis voor bruggen en viaducten gemaakt. De variant op normaal beton, vindt zijn oorsprong in Frankrijk. Beton Ciré betekent “gewreven beton” in het Frans. Dit verwijst naar de manier van verwerking.

Beton Ciré heeft uitzonderlijk hechtende en waterdichte eigenschappen. Het is een flexibel en sterk product, omdat het bestaat uit cement dat is gemengd met hars. Beton Ciré wordt toegepast als decoratieve afwerking op muren, werkbladen, douches, badkamers, terrassen en zwembaden. De uiteindelijke afwerking met Coating resulteert in een water -en vuil afstotend en onderhoudsvriendelijke oppervlakte. Tevens is het ook slijtvast en naadloos. De toepassing kan worden uitgevoerd in verschillende kleurvariaties. Het aanbrengen brengt echter ook kleurvariaties met zich mee. Beton Ciré is ook uitermate geschikt voor vloeren.