Marmorino

Italiaanse stukwerk

Marmorino is een gladde, structurele, matte of zijdeglans decoratieve afwerking voor zowel binnen als buiten. Deze pleister bestaat uit pure wit belegen moeraskalk, marmerkorrels en plantaardige olie. Het is een ademende pleister en hecht zich goed aan de ondergrond. Evenals schimmels kunnen zich moeilijk ontwikkelen omdat er waterdamptransport kan plaatsvinden en dat zonder de pleister te beschadigen. Marmorino heeft vele decoratieve mogelijkheden. Waarna het kan worden afgewerkt met een structuur of glad, in mat of zijdeglans en in de meest bijzondere kleurnuances. Net als Stucco Venetië is er evenals de mogelijkheid om het met een natuurlijke was te behandelen.

Marmorino

Marmorino

KLEUR / RAL 3003 AARDBIJ ROOD

Aparte woonkamer stijl te Appingedam. Intense kleur met een sterk karakter. Met Marmorino kan het allemaal!

Marmorino

Marmorino

KLEUR / TAUPE

Nobele achterwand te Ferwerd als eyecatcher.  Begunstigd door natuurlijkheid, de gezonde slaap

Marmorino

Marmorino

KLEUR / ANTRACIET

Accentwand te Appingedam met sjabloon techniek bij kap salon. Bescherming met Cerata Lucido Argentarius (zilverwas)

Marmorino

Marmorino

KLEUR / NATUUR BEIGE

Schouw in woonkamer te Maasdam afgewerkt met Marmorino

Toepassing

Mamorino kan worden toegepast op verschillende ondergronden. Denk hierbij aan een voegloze badkamer, wanden, plafonds en kleinere oppervlakten als schouwen, pilaren of accenten in keukens. Geschikte ondergronden zijn:

– Gipspleister
– Sierpleister
– Kalkcementpleister
– Gips- en vezelplatten
– MDF
– Tegels

Daarnaast is het in bijna alle kleuren leverbaar en te combineren met natuurlijke additieven. Er kunnen evenals effecten geglazuurd worden. Hiermee kunt u zeer bijzondere en unieke creaties vormen. Met andere woorden. De creatieve mogelijkheden zijn ongekend.

Geschiedenes Marmorino

staat bekend als een Venetiaanse pleister en dateert uit de oude Romeinse tijd. Ondanks dat de pleister al veel eerder bestond, zijn er veel bewijzen te vinden in de villa’s in Pompeii en in verschillende Romeinse gebouwen. De eerste schriftelijke notatie staat in een bouwcontract uit 1473 met de nonnen van Santa Chiara te Murano. Marmarino was erg populair, maar na 1800 verloren de mensen interesse. Het werd enkel nog gezien als een goedkope manier voor het gebruik van marmer. Pas aan het eind van de jaren 70 kwam de pleister terug doordat de beroemde architect Carlo Scarpa het gebruikte in zijn gebouwen.

Contact

MOBIL +31 6 481 577 14
MAIL

T. van Driel
rotterdam
(Zuidholland)

 

Volg ons

Contact

MOBIL +31 6 481 577 14
MAIL

T. van Driel
rotterdam
(Zuidholland)

 

Volg ons

Pin It on Pinterest

Share This