Marmorino-Stone

Italiaanse stucwerk voor u vloer

Marmorino-Stone schitterend traditioneel stuc-werk voor uw badkamer, vloer evenals buitengevel of meubels. In de badkamer als vervanging van tegels (kan ook over bestaande tegels), dat betekend dus een naadloze badkamer – geen last van vuile voegen of schimmel. Het water glijd van de muren af. Zo word het onderhoud tot een minimum beperkt. Creëer, unieke, creatieve oppervlakken ook nog met een gezonde leefomgeving. Dit geselecteerde mengsel van fijne putkalk, marmerpoeder en helderwit kwarts componenten is bij uitstek geschikt voor de productie van gestucte kalk vloeren. Marmorino-Stone wordt ook gebruikt in badkamers en douches voor een robuust oppervlakte. De hardheid van het mineraal zorgt voor zeer stevige oppervlakken. Door het volledige kleurenpalet te gebruiken, kan voor iedereen de juiste tint en een nobel ontwerp worden gevonden.

Wastafel & Muren met steenlook

Mineraal wastafel & wanddesign in een spannende kleur. We houden echt van de donkere steenlook!

Marmorino-Stone! Gevel een nieuwe jas

Prachtig resultaat, de buitengevel met Marmorino Stone – de puur minerale buitenpleister met een licht glanzend oppervlak beschermd met zeep.

Douchevloer mooi afgewerkt

Badkamer renovatie met Marmorino-Stone. Op verzoek van de klant gekleurd met natuurlijke aarde groene aarde uit Verona. Afgewerkt met 2k-coating mat.

Natuurlijke trapdesign

Trap renovatie met Marmorino Stone – betonkleur. Afgewerkt met 2K-coating mat. De nieuwe trend. Strak en edel, passt bij elk interieur!

Toepassing

Marmorino-Stone kan binnen en net zoals buitenhuis op minerale ondergronden worden gebruikt. . Denk hierbij aan een badkamer zonder voegen, wanden, meubelen zoals keuken aanrecht bladen en of accenten op een buitengevel oppervlak. Geschikte ondergronden zijn:

– Kalkpleister
– Cementpleister
– Kalk-cementpleister
– Dekvloeren
– MDF
– Tegels
– Glas
Kalkzandsteen

Marmorino-Stone is een natuurlijke witte kalkpleister voor gebruik in decoratief wand- en vloerontwerp, evenals in natte ruimtes en douchecabines. Bestand tegen schimmel door de hoge alkaliteit. Sterk open voor waterdamp diffusie.

Geschiedenes Marmorino-Stone

Marmorino-Stone is afkomstig van het bekende Marmorino maar is verder ontwikkeld, wat betref dicht- en hardheid.
Marmorino staat bekend als een Venetiaanse pleister en dateert uit de oude Romeinse tijd. Ondanks dat de pleister al veel eerder bestond, zijn er veel bewijzen te vinden in de villa’s in Pompeii en in verschillende Romeinse gebouwen. De eerste schriftelijke notatie staat in een bouwcontract uit 1473 met de nonnen van Santa Chiara te Murano. Marmarino was erg populair, maar na 1800 verloren de mensen interesse. Het werd enkel nog gezien als een goedkope manier voor het gebruik van marmer. Pas aan het eind van de jaren 70 kwam de pleister terug doordat de beroemde architect Carlo Scarpa het gebruikte in zijn gebouwen.

Contact

MOBIL +31 6 481 577 14
MAIL

T. van Driel
rotterdam
(Zuidholland)

 

Volg ons

Contact

MOBIL +31 6 481 577 14
MAIL

T. van Driel
rotterdam
(Zuidholland)

 

Volg ons

Pin It on Pinterest

Share This