Stucco Venetie

Italiaanse Glanspleister

Stucco Venetië is een luxe Italiaanse afwerking die gebruikt kan worden op diverse plaatsen in en buiten uw huis. De eigenschappen van deze hoogwaardige pleister zijn dat het bestaat uit marmerpoeder, wit belegen moeraskalk, plantaardige olie, dat de oppervlakte glanzend is en het het uiterlijk heeft van marmer. De natuurlijke kleur van Stucco Venetië is licht ivoor, maar kan veranderd worden door er natuurlijke pigmenten aan toe te voegen. De creatieve mogelijkheden zijn eindeloos. Stucco Venetië wordt op traditionele wijze op hoogglans gepolijst met Venetiaanse zeep, ook kan deze met een natuurlijke was worden beschermd.
Stucco Venetie

Stucco Venetie

KLEUR / GRIJS

Schouw te Den Haag in nieuwe stijl. Strak, edel en elegant, past bij elk interieur!

Stucco Venetie

Stucco Venetie

KLEUR / ZWART

Nobele Stucco Venetie WC afwerking te Friesland een eyecatcher. 

Stucco Venetie

Stucco Venetie

KLEUR / LICHTBLAUW

Slaapkamer design te Rotterdam. Stucco Venetie gepolijst. Deze accentmuur geeft een schitterend eigentijds effect.

Stucco Venetie

Stucco Venetie

KLEUR / CARAMEEL

Schouw in woonkamer te Delfzijl afgewerkt met Stucco Venetie en Cerate Lucido.
Toepassing

Stucco Venetië kan worden toegepast op meerdere ondergronden. U kunt hierbij denken aan een voegloze badkamer, wanden, plafonds, buitengevel, maar ook kleinere oppervlakten in keukens, op schouwen of op pilaren. Geschikte ondergronden zijn:

– Gipspleister
– Kalkcementpleister
– Gips- en vezelplatten
– MDF
– Bestaande tegels

Stucco Venetië wordt uit marmergroeven in Italië gewonnen. Hierna worden de stenen ofwel calciumcarbonaat in een kalkoven gebrand op hout. De brandkalk wordt met water geblust. Vervolgens wordt er water aan de bluskalk toegevoegd en wordt deze opgeslagen in groeven zodat het zich kan verontreinigen en het zout kan afzetten. De opgeslagen bluskalk heeft meerdere jaren opslagtijd nodig voordat het moeraskalk is en deze gebruikt kan worden.

Geschiedenes Stucco Venetie

De techniek die bij Stucco Venetië gebruikt wordt werd al in de antieke tijd toegepast. Een volk dat volgens de Etruscische cultuur leefde, gebruikte de Stucco Lustro ofwel de gladde pleister. Deze werd voornamelijk aangebracht in de huizen van de rijken. Andrea Palladio (1508 – 1580) was een architect die werd beïnvloed door de Grieken en Romeinen. Hij gebruikte al vroeg stucpleister om bakstenen huizen te bedekken. Voor zijn klanten die het financieel wat lastiger hadden, was dit de perfecte oplossing want zijn materialen waren niet duur, maar wel duurzaam. Hij werd gezien als een van de grote invloeden op de Venetiaanse architectonische cultuur. In de 17e en 18e eeuw genoot het Palladionisme veel succes in Duitsland, Frankrijk, Engeland en Nederland.

De pleisters die Twan gebruikt, komen via Stukadoorsbedrijf Mertens rechtstreeks uit Italië.

Contact

MOBIL +31 6 481 577 14
MAIL

T. van Driel
rotterdam
(Zuidholland)

 

Volg ons

Contact

MOBIL +31 6 481 577 14
MAIL

T. van Driel
rotterdam
(Zuidholland)

 

Volg ons

Pin It on Pinterest

Share This